dilluns, 4 de novembre del 2013

XIX Salón del Manga de Barcelona

El passat cap de setmana (del 31 d’octubre al 3 de novembre) va tenir lloc el XIX Saló del Manga de Barcelona, un dels esdeveniments relacionats amb el manga-anime més importants d’Espanya. Aquest any, la temàtica girava al voltant dels esports al món del manga, incloent exposicions i activitats relacionades amb el tema. Un dels punts forts a estat l’increment d’actuacions i activitats fetes aquest any, incloent classes de menjar japonès, karaokes, demostracions d’arts marcials, l’actuació de Sexy Mafia, el concurs Word Cosplay Summit, etc. A més, les projeccions s’han dut a terme als cinemes del centre comercial Las Arenas. Entre aquestes projeccions cal destacar la pel·lícula Dragon Ball Z: Battle of Gods, una de les més esperades a Espanya, igual que la prèmiere de Shingeki no Kyojin i l’última pel·lícula d’Evangelion, Evangelion 3.0: You Can (Not) Redo, la qual va tenir un èxit arrasador.
Aquest any el Saló ha estat marcat per la polèmica amb la capacitat màxima de persones i la venda d’entrades les quals després no s’han pogut aprofitar a causa de l’aforament permès a les instal·lacions on es celebrava, el Palau 1 i 2 de la Fira de Montjuïc.
FICOMIC, organització encarregada del Saló del Manga ja s’ha pronunciat al respecte, i de cara a l’any vinent intentaran aconseguir que l’esmentat esdeveniment es celebri a la Fira 2 de Gran Via, fent que el Saló creixi novament, passant del 35.000 m2 d’aquest any a 50.000 m2.
Tot i això, nosaltres dues (presents divendres i dissabte) no vam tenir cap problema a l’hora d’entrar, ni per cues ni amb el problema d’aforament, cap del dos dies. A l’interior del Saló tampoc s’hi veia una excessiva quantitat de gent, més ve era el normal que hi ha tots els anys, molta afluència però no com per a no poder estar-hi.
De manera més personal, la nostra experiència del XIX Saló del Manga d’aquest any és força bona. És un esdeveniment que portem esperant tot l’any i per tant l’aprofitem al màxim. Hem pogut observar com, en molts stands, els preus s’han incrementat, així com en altres s’intentaven abaixar o mantenir igual que anys anteriors. A la vegada, les activitats que es feien eren interessants i entretingudes, així com totes les exposicions que es trobaven al Saló, les quals, des del nostre punt de vista, eren molt recomanables de veure.
Ara toca esperar un any més al proper Saló del Manga, el qual desitgem que l’espereu amb les mateixes ganes que nosaltres J
Ens veiem en la propera entrada!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

El pasado fin de semana (del 31 de Octubre al 3 de Noviembre) tuvo lugar el XIX Salón del Manga de Barcelona, uno de los eventos relacionados con el manga-anime más importantes de España. Este año, la temática giraba en torno a los deportes, incluyendo exposiciones y actividades relacionadas con el tema. Uno de los puntos fuertes ha sido el incremento de actuaciones y actividades realizadas este año, incluyendo cursos de comida japonesa, karaokes, demostraciones de artes marciales, la actuación de Sexy Mafia, el concurso Word Cosplay Summit, etc. Además, las proyecciones se han llevado a cabo en los cines del centro comercial Las Arenas. Entre estas proyecciones hay que destacar la película Dragon Ball Z: Battle of Gods, una de las más esperadas en España, al igual que la Premiere de Shingeki no Kyojin y la última película de Evangelion, Evangelion 3.0: You Can (not) Redo, la cual tuvo un éxito arrollador.
Este año el Salón ha estado marcado por la polémica de la capacidad máxima de personas y la venta de entradas que luego no se han podido aprovecha debido al aforo permitido en las instalaciones donde se celebraba, el Palacio 1 y 2 de la Fira de Montjuïc .
FICOMIC, organización encargada del Salón del Manga ya se ha pronunciado al respecto, y de cara al próximo año intentarán conseguir que dicho evento se celebre en la Feria 2 de Gran Vía, haciendo que el Salón crezca nuevamente, pasando de 35.000 m2 de este año a 50.000 m2.
Sin embargo, nosotras dos (presentes viernes y sábado) no tuvimos ningún problema a la hora de entrar ninguno de los dos días, ni por colas ni con el problema de aforo. En el interior del Salón tampoco se veía una excesiva cantidad de gente, más bien era lo normal de todos los años, bastante afluencia pero no demasiada como para no poder estar allí.
De manera más personal, nuestra experiencia en el XIX Salón del Manga de este año es bastante buena. Es un evento que llevamos esperando todo el año y por lo tanto lo hemos aprovechado al máximo. Hemos podido observar cómo, en muchos stands, los precios se han incrementado, así como en otros intentaban bajar o mantenerse igual que años anteriores. A la vez, las actividades que se hacían eran interesantes y entretenidas, al igual que todas las exposiciones que se encontraban en el Salón, las cuales, desde nuestro punto de vista, eran muy recomendables de visitar.
Ahora toca esperar un año más para el próximo Salón del Manga, y deseamos que lo  esperéis  con las mismas ganas que nosotras J
¡Nos vemos en la próxima entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada